POKOK ALFALFA

Adat manusia kita sering gelabah & terkejut apabila membaca sesuatu info tanpa memastikan kesahihan info tersebut. Kita selalu mengambil yang negatif dahulu berbanding positif. Adakah selamat mengambil Alfalfa sebagai supplemen tambahan bagi ibu yang menyusukan?

Alfalfa diperakui telah dapat merawat pelbagai masalah kesihatan yang serius sejak zaman dahulu lagi. Ianya adalah tumbuhan yang kaya dengan pelbagai nutrisi. Ianya telah digunakan oleh manusia sejak 2500 tahun dan telah DIKENALPASTI sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia juga membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 

Alfalfa adalah bahaya sekiranya ianya adalah alfalfa dari sumber biji benih, batang atau yang selain dari daun alfalfa yang telah matang. 

Sumber Alfalfa Shaklee adalah dari daun alfalfa dan hanya dituai apabila ianya mencapai kematangan mutlak kerana hanya daun alfalfa yang telah matang mengandungi klorofil. Bukan saya berkata-kata kosong ye.. jurnal terkenal di seluruh dunia juga berkata-kata The American Journal of Clinical Nutrition.

Perbezaan Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya telah dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950 an.

1) Alfalfa shaklee diperolehi dari tanaman alfalfa (Medicago sativa) yang telah ditanam secara organik di California yang dijamin bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos iaitu bebas dari bahan kimia.

2) Medicago Sativa merupakan tumbuhan alfalfa yang memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa lain. Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai  sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

3) Daun alfalfa shaklee hanya dituai apabila ianya mencapai kematangan mutlak kerana hanya daun alfalfa yang telah matang mengandungi klorofil.

4) Daun-daun alfalfa juga telah dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.
Pendedahan kepada suhu panas pastinya akan menjejaskan nutrisi daun alfalfa tersebut.

5) Keseluruhan proses dari penanaman sehingga dikompres menjadi tablet dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

6) Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.So kesimpulannya sila selidik supplemen alfalfa yang anda makan itu dari sumber mana. Pastikan ianya adalah dari bahagian daun yang telah benar-benar matang.


Berminat untuk mendapatkan Alfalfa Shaklee? Jom dapatkannya dari pengedar Shaklee di bawah jaringan MamaFisya seperti di link di bawah..

Senarai Pengedar Shaklee di Seluruh Malaysia

Post a Comment Blogger Disqus

 
Top