Seminar LUA & NLP Tuan Zuhairi Nopiah

Selesai sudah seminar LUA & NLP oleh Tuan Zuhairi Mohd Nopiah selama 2 hari di Palm Garden Hotel iaitu pada 3-4 Mei 2014... 

Penceramah merupakan penulis buku Law of Universal Attraction ini...



nak jugak tu posing... hihi


Apa itu LUA & NLP ini?


LUA adalah singkatan untuk Law of Universal Attraction manakala NLP pula adalah singkatan untuk Neuro Linguistic Programming...

Secara ringkasnya LUA ni adalah hukum tarikan universal di mana setiap manusia akan tertarik kepada satu tarikan.... kita akan menarik apa yang kita focuskan... kalau focus perkara positif maka perkara positif lah yang akan datang.. sebaliknya yang berlaku jika kita focus kepada perkara2 negatif....

NLP pula satu model yang unik bagaimana manusia belajar, memotivasikan diri mereka dan mengubah perlakuan untuk mencapai kecemerlangan dalam sebarang bidang kehidupan... ha.. yg ni ade payah sikit nak terangkan tapi secara praktikalnya amat mudah untuk difahami....  :)

Secara keseluruhannya ini adalah seminar terbaik yang pernah saya ikuti... Satu program yang sangat bermotivasi bukan hanya focus kepada duniawi tetapi kepada pengakhiran kita iaitu matlamat yang sama iaitu ke Syurga Allah.... 

Banyak sebenarnya kata2 motivasi dari beliau tapi saya sharekan 1 ayat ini di blog ya...

"Ilmu itu bukanlah apa yang dikatakan oleh gurumu tetapi ilmu itu adalah apa yang kamu fikirkan"

Jom layan gambar2 sekitar seminar tersebut....


 bersama nenda Shaklee Master Iffah & mama Shaklee Master Ruziah
 Master2B Aini Ahmad & Yatty
 Sebahagian empire Mama G yang hadir
 1st time dalam sejarah peserta dah berposing dulu before habis program... terlebih cas positif sudah...  :)
 Bersama mastermind Oyun Ayuney yang mencadangkan seminar bersama Tuan Zuhairi ini...
 Antara aktiviti... anak2 pun sibuk nak join.. hihi
 Bercerita kisah cinta pertama... 
 Antara barisan peserta..
Teknik Matching...

Alhamdulillah... anak cucu cicit Shaklee yang tak dapat follow program ini pun terasa dah cas positifnya di kejauhan.... Saya percaya Keluarga Shaklee MamaFisya akan lebih cemerlang selepas ini....   :)


Master Fazliana


Post a comment Blogger Disqus

  1. wahh.. pergi seminar boleh bawa anak sekali yer.. btw, comel gegurl tu :)

    ReplyDelete

 
Top