Sabtu lepas setelah berperang dengan pelbagai emosi... hihi... saya gagahkan juga diri untuk mendobi 3 pasang dress yang dipakai sewaktu Shaklee National Conference dan koleksi tudung-tudung fareeda yang ada. Dress-dress tu saya tanya untuk dry cleaning sepasang RM25-RM30 macam tu. So better saya celup-celup je kejap & dah jimat hampir RM100 untuk dress-dress itu... 

Peralatan yang diperlukan

Bila sebut pasal tudung ni.... majoritinya hampir 2 tahun tidak pernah berbasuh coz jarang pakai. Akibatnya kesan karat amat ketara bila saya buka brooch yang saya pasang untuk mengetatkan bahagian kepala tudung yang longgar. 

Wowww... memang amazing... memang mudah Cara Basuh Tudung Fareeda dengan Detergant Shaklee ni.... hanya perlu letak sedikit sangat amaun detergant dalam besen dan tudung-tudung Fareeda tersebut hanya perlu dicelup-celup & gosok sikit-sikit menggunakan tangan sahaja... Kesan karat & kesan kotoran macam minyak atau foundation yang kita guna amat mudah hilang tanpa perlu kita sental kuat-kuat.

Begitu juga dengan dress... hanya perlu gosok-gosok sedikit je menggunakan tangan tangan tak sampai 2 minit pun tapi dah macam cucian profesional dah.... bersih sungguh dress-dress tersebut...

Lepas dah bilas jangan lupa untuk guna softener Shaklee. Bau yang sangat fresh dan yang penting dress serta tudung Fareeda tersebut rasa sungguh lembut gitu.....




Lagi satu perkara yang mengujakan bila tiada langsung kesan kupasan kulit tangan saya walaupun hari ini dah masuk 2 hari kerja-kerja mendobi tersebut dilaksanakan... Dari zaman sekolah lagi bila tersentuh sabun basuh kulit tangan saya pastinya mengelupas dan kering...

Ha... sangat jimat dan mudahkan.. Lebih RM200 saya dah jimat untuk cucian dry clean semua dress dan tudung Fareeda tersebut... 1 kotak Detergant ni boleh tahan lebih 6 bulan tau sebab kita hanya memerlukan sedikit portion untuk basuhan... 

Pernah sekali saya tak sempat untuk menyidai baju dan berada di luar Melaka untuk tempoh 5 hari... wowww weeee... baju-baju basuhan tersebut langsung tidak berbau hapak...

Sinonim dengan moto Shaklee berkesan & selamat di mana kandungan Detergant ini adalah yang semulajadi tanpa bahan kimia yang berbahaya...



Bagi yang berminat untuk mendapatkan detergant Shaklee ini boleh lah menhghubungi mana-mana pengedar Shaklee di bawah jaringan MamaFisya klik Senarai Penuh Pengedar Shaklee Mengikut Negeri atau SMS/Whatsapp kami di talian 019-3311968.


Post a comment Blogger Disqus

  1. wahhh bole buat kat rumah jimat kos dan dobi bagai ahaks.... shaklee apa2 pun bole i like

    ReplyDelete
  2. wahhh bole buat kat rumah jimat kos dan dobi bagai ahaks.... shaklee apa2 pun bole i like

    ReplyDelete

 
Top