Setiap sistem tubuh kita terdiri daripada binaan sel-sel yang kecil. Selepas 21 hari setiap sel akan mati dan digantikan dengan sel yang baru... Boleh lihat video bagaimana 1 sel boleh terbahagi kepada sel-sel yang lain... Kanser terjadi apabila sel yang sepatutnya mati tetapi tidak mati... Ianya dinamakan sel rosak. Ianya terjadi apabila nukleus sel diganggu oleh bahan berbahaya asing dari sumber makanan atau barang penggunaan harian. Sel rosak ini tidak mati maka ianya menduplikasikan diri tanpa henti... Sel-sel ini membiak tanpa kawalan, berkali ganda cepatnya dan membentuk tumor. 

Kebiasaannya orang yang membuat pemeriksaan kesihatan tidak dapat mengesan kehadiran sel kanser di dalam tubuhnya tetapi setelah beberapa bulan ianya telah menjadi kanser yang kritikal!

Apabila semakin membesar kumpulan sel yang rosak ini salur darah akan bersambung dengan mereka dan membekalkan nutrien kepada mereka.. Apabila salur darah telah bersambung dengan kumpulan sel rosak ini... sel-sel rosak tersebut akan masuk ke dalam salur darah dan merebak ke bahagian lain dalam badan lalu menyebabkan kanser dan badan pesakit menjadi semakin kritikal.

Oleh itu saya nak tekankan tentang pentingnya mengambil nutrisi yang boleh memperbaiki dan menyihatkan sel kita.... ESP.... Vitalea... Bcomplex... Vitamin C (VITAMIN ASAS). Sempena PROMOSI VIVIX bulan ini adalah perlu setiap orang memiliki sekurang2nya 1 botol di setiap rumah kerana SEL yang sihat juga datang dari DNA yang sihat..... Fungsi Vivix yang POWER dapat menembus sehingga ke DNA manusia...

Persekitaran dan gaya hidup sekarang amat terdedah dengan radikal bebas yang menjadi punca utama kerosakan sel dan seterusnya mengakibatkan kanser. Di sini pentingnya untuk kita mengamalkan suplemen yang tinggi dengan antioksidan seperti Caratomax, Vitamin C, Vitamin E dan Vivix.

Post a Comment Blogger Disqus

 
Top