Diam tak diam lagi 2 hari lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan.. Bagi ibu-ibu mulalah sibuk memikir menu berbuka dan bersahur kan.. Macam saya biasanya berbuka selang seli hari di rumah mak esok di rumah mak mentua... Ulang-ulang sampailah habis Ramadhan... hihi.. Almaklumlah rumah dekat saja... Cuma kadang kala adalah suami ajak berbuka di rumah or di luar sekali sekala.. So menu berbuka tu tidak perlulah nak memikir sangat...  ;)

Biasanya mak-mak saya ini dah siap bungkuskan kami makanan untuk dipanaskan waktu bersahur nanti.. Walaubagaimanapun tahun ni saya ada buat senarai sikit menu bersahur ringkas untuk kami sekeluarga... sebab biasanya pagi-pagi ni lauk panas-panas baru masak itu yang menyelerakan walaupun ringkas sahaja...Menu Bersahur Ringkas

1) Menu Pertama

Ikan Bilis Kicap
Sardine
Telur Dadar
Sayur Kangkung Goreng

2) Menu Kedua

Bendi Goreng Berempah
Daging Goreng

3) Menu Ketiga

Sup Ayam
Ayam Goreng
Sayur Campur

4) Menu Keempat

Sambal telur
Ikan Goreng
Ulam Timun

5) Menu Kelima

Nasi Goreng Daging
Telur Dadar

 6) Menu Keenam

Sambal Ikan
Sayur Kacang Goreng

7) Menu Ketujuh


Sayur Masak Air
Ikan Goreng
Sambal UdangSelain itu setiap tahun saya akan amalkan Set Mighty 3 Gems Shaklee ini. Set ini terbahagi kepada 3 asas utama iaitu untuk membekalkan vitamin, tenaga, zat galian, dan mengekalkan bendalir badan. 
Kesemuanya ini berfungsi untuk membekalkan nutrien dan keperluan seharian tubuh agar terus kekal bertenaga sepanjang hari.


Untuk info lanjut boleh hubungi saya terus secara sms/whatsapp di talian 019-3311968 atau hubungi Pengedar Shaklee berhampiran anda di sini :Penting : Kami tidak jamin anda akan mendapatkan konsultansi yang betul sekiranya membeli produk Shaklee ini dari pengedar lain. Kami jamin akan memberikan 100% Konsultansi dan cara pengambilan terbaik yang berkesan untuk anda.

Post a Comment Blogger Disqus

 
Top